Rollspel

Rollspel 2017


Everyone is John. Arrangör: Wilhelm Schönbeck. John är en oskicklig person från en alldaglig värld. Om man ska nämna något som kännetecknar John, så vore det att han har massa röster i huvudet, som säger åt honom att göra olika saker hela tiden. I detta spel kommer spelarna ta rollen som "Rösterna" i Johns huvud och manipulera honom för att uppfylla sina egna mål. Viss erfarenhet av rollspel rekommenderas. Humoristiskt kort story-drivet spel på ca 2 timmar.

Det Okända. Arrangör: Albin Andersson. Sex personer vaknar upp i ett stenrum utan vetskap om vilka de är eller vilka de andra i rummet är. Den enda kunskapen de har om platsen är numren på deras sängar. Kan de ta sig därifrån, eller är de fast där för evigt? Det är ett skräckrollspel, rekommenderas för 14år och uppåt.

Coriolis. Arrangör: Fredrik ”Foppa” Barck-Holst. Märkliga tecken var inristade på den blanksvarta ytan. I skenet från lamporna såg det ut som om de glödde. Något vecklade långsamt upp sig framför dem. Ett mörker reste sig ur det döda månstoftet och sträckte sig upp mot stjärnhimlen. Mörkret mellan stjärnorna är den andra totalt omarbetade och kraftigt expanderade utgåvan av det hyllade science fiction rollspelet från skaparna av Mutant: År 0. I rollspelet Coriolis axlar du och dina vänner rollerna som hjältar i en spännande framtidsvärld.

Resan ingen ville göra / FATE CORE Arrangör: Nicklas Thor. Det var illa nog när utomjordingarna invaderade jorden, men två månader senare blev allt mycket värre. Människorna var äntligen på väg att vinna kriget mot utomjordingarna, men det var då de dök upp! Varelser från andra verkligheter. Sånt man läste om i böcker eller såg på film. Där utomjordingarna använder sig av avancerad teknologi, använder dessa varelser vad folk skulle kalla för superkrafter eller magi. Två år senare har allt förändrats. Ingenting är längre säkert, förutom en sak – allt är tillåtet för att överleva!

Dread - The Cult of the Masterrace. Arrangör Isak Peurell. Personer försvinner, teknikaffärer blir rånade, sjukhuset saknar utrustning och det viskas om en kult. Det är upp till er att gå till botten av detta mysterium genom att finna ledtrådar, gå djupt in i skogen på natten och att rädda den lilla byn i Dalarna från att kollapsa.

D&D- Gudarnas förbannelse. Arrangör: David Löwdin. Nu är det dags! Gudarna har förbannat alla människor, och nu måste de utföra sitt straff. Män och kvinnor, barn så väl som gamlingar, måste utföra straffet, straffet att städa upp i världen. Ty människan har förstört den, så det är människans ansvar att ställa allt tillrätta. Bara en hundradels promille av alla människor kommer att gå levande tillbaka till en värld som påminner om hur den en gång var. Du är en människa och som alla andra måste du utföra straffet. Frågan är bara om du kommer gå levande ur det, eller om ditt lik kommer att lämnas kvar på slagfältet och minnet av dig långsamt blekna bort och försvinna.

Drakar och Demoner - Grymwalds Förbannelse. Arrangör: Magnus Arnesson / Gamers´ Guild. För några generationer sedan härskade besvärjaren Grymwald i området. Han var en ondskefull och girig härskare, som höll de omkringliggande byarna i ett järngrepp. Med tiden blev han dock gammal och var så plötsligt en dag försvunnen, men ingen visste riktigt vilket öde han gick till mötes. De senaste hundra åren har trakten levt i Grymwalds skugga, men sakta har glädje och hopp återvänt. Nu har dock onda planer åter satts i rörelse, och någon behöver lösa Grymwalds mysterier. Har du modet att ta dig an utmaningen?

Fantasy! Arrangör: Tomas Arfert. Ett klassiskt fantasyrollspel, så som de såg ut när allting började på 80-talet. Allt var bättre, roligare och enklare förr, åtminstone om man föredrar old school gaming. Så greppa din dubbelyxa och kasta dig rakt in i äventyret bland monster och vindlande labyrinter.

 

Comments