Drömprojektet

Bokspelet Den svarta draken – en äventyrstrilogi! Den svarta draken är en interaktiv berättelse där du och dina kompisar är hjältarna. Ni bestämmer vad hjältarna ska göra och avgör slutet på berättelsen.

Den svarta draken del 1 - Slottet på Valdor. Ni är tio syskon som ger er ut på en farlig resa för att rädda era kusiner som hamnat i klorna på Den svarta draken. Den svarta draken är en organisation som handlar med slavar och den farliga drogen Drakeld. När ett främmande skepp avseglar från Valdor är det bara ni som vet om att era kusiner är med ombord. Bara ni kan rädda dom!

Den svarta draken del 2 - Drömmarnas stad. En stad som kallas för Drömmarnas stad måste ju vara helt ok, eller? Snart märker ni dock att allt inte står rätt till. Överallt ser ni fattiga och sjuka människor och när ni närmar er palatset i stadens mitt får ni snart stifta bekantskap med palatsvakterna som lyder under en av stadens mäktigaste män, syndikatledaren Rall Gador. Den som korsar hans planer blir inte långlivad, men ni måste försöka, för någonstans inne i hans palats finns era kusiner!

Den svarta draken del 3 - Drakarnas ö. Ni har kommit fram till Drakarnas ö som är målet för er färd. Här ligger Drakpalatset, Den svarta drakens högkvarter, och slutstriden mot er fiende är nu nära. Men vilka hemligheter finns på ön och vilka motståndare kommer ni att möta om ni lyckas ta er över den hårt bevakade bron och förbi palatsvakterna? Kommer ni att överleva? Finns det en annan väg in? Och är det här verkligen slutet på ert äventyr eller väntar ännu större utmaningar om ni lyckas med den till synes omöjliga uppgiften att besegra Den svarta draken? Ni vet inte svaren, ni vet bara att det är dags för er fiende att stå till svars för sina brott!

Workshop - Skriv låttexter till rollspelet ”Den svarta draken” Arrangör: Julia Strandljung. En workshop för dig som vill vara med och författa och skriva sångtexter till rollspelet ”Den svarta draken” och till en trailer till Drömprojektets hemsida. Man kan skriva actionfyllda, spännande, dramatiska eller romantiska sångtexter. Det väljer du själv.

Workshop - Spela teater med Den svarta draken Arrangör: Wilhelm Schönbeck. Vi improviserar fram olika teaterövningar. Vi övar in och dramatiserar några korta stycken ur ”Den svarta draken”. En workshop för dig som älskar att spela teater och tycker om spännande berättelser.

Workshop - Vi illustrerar Den svarta draken Arrangör: Annika Strömberg. Vi jobbar med kamera och mobiltelefoner och fotar olika bilder som vi senare kan använda i en trailer till Den svarta draken. Du som vill kan också vara med och illustrera och teckna bilder som vi senare kan lägga ut på Drömprojektets hemsida.

 

Comments