Spelledarskola

Spelledarskola - En workshop på ÄlvCon i Älvsjökyrkan

Tid: Lördag den 28 oktober kl. 13.30-15.00, anmälan senast den 27 oktober. Fika ingår.

För Dig som är ledare, för dig som vill prova på något nytt och för dig som är nyfiken på hur man blir spelledare. I den här workshopen pratar vi om hur det är att vara spelledare.

För dig som undrar vad bordsrollspel är följer här en kort beskrivning av vad rollspel är och hur det går till.

Vad är bordsrollspel?

Bordsrollspel handlar inte om att vinna, få mest pengar eller komma först, utan att ha roligt med kompisar och uppleva spännande äventyr tillsammans. I rollspelet förflyttas du till en annan värld och spelar rollen av en annan person. Ett rollspel saknar spelplan och spelpjäser, handlingen utspelar sig till stor del i spelarnas fantasi. Deltagarna sitter tillsammans runt ett bord, här finns papper, pennor och speltärningar. Nu skapas rollpersoner. Spelarna väljer namn på sina rollpersoner, ålder och med hjälp av tärningar bestäms rollpersonernas personlighet. Tärningarna avgör hur smarta, modiga, starka, snabba och smidiga de är. När alla har gjort en rollperson som de gillar är allt klart för spel. Rollspelet spelas i en liten grupp på ca fem personer som får vara med om en äventyrsberättelse. När man spelar bordsrollspel får man träna på att samarbeta i grupp, lyssna på varandra, vänta på sin tur och träna på att samspela i en grupp. Genom bordsrollspel kan man också lyfta etiska dilemman och sätta sig in i hur det är att vara en annan människa för en stund. Rollspel går att använda på många sätt i olika grupper.

Vad gör spelledaren?

Spelledaren kan spelets regler och beskriver alla platser, personer och händelser som förekommer i spelet. Spelledaren är också den som för berättelsen framåt. Spelledaren sköter allt utom spelarnas rollpersoner.

Spelledarskola med Magnus Arnesson och Andreas Rönnedal från rollspelsföreningen Gamers’ Guild. Magnus Arnesson och Andreas Rönnedal, håller i en workshop för dig som är nyfiken på rollen som spelledare eller för dig som nyligen börjat spelleda och vill ha lite tips och idéer.


Comments