Rollspel

Glömda hjältar / Dungeons & Dragons 5th Edition med ändringar. Arrangör: Nicklas Thor.

Mörka tider har härjat i hundratals år. Allt sen den odödlige härskaren Doolb Drom tog över landet. Den hemliga sekten Ljusets hopp har länge försökt hitta ett sätt att rädda landet och i deras sista desperat försök använder sig de av gammal mörk magi för att återuppliva gamla hjältar ifrån förr för att besegra Doolb Drom. Spela som mäktiga hjältar i en fantasi värld med magi och monster. Ålder från 13 år och uppåt.

Skuggor över Torvdal / DND. Arrangör: Isak Peurell.

Länge så har Torvdalen stått tomt och ödelagt efter mängder av naturkatastrofer som skett i dess historia. Det talas om att onda och gamla makter växer i dessa tomma land. Baron Varinj har anlitat en grupp äventyrare som ska undersöka dalen. Kan du ta dig an utmaningen av denna roll och utreda dalsituationen?

Tornet i Zalmor / DND Arrangör: David Löwdin.

Jag befinner mig högt uppe i ett torn, sittande i fönsterkarmen. Jag tittar ut över en stad som jag känner igen, Zalmor. Då hör jag ett gallskrik, förfärad av ljudnivån håller jag för mina öron. Skriket slår igenom hela min kropp, mina knän ger vika och jag snubblar baklänges. Rullande ner för trappan utan att få fotgrepp. Tills allt blir mörkt och jag vaknar upp, liggande i min sovsäck. Svettig från topp till tå, tittar jag runt. Jag och mina vänner har övernattat i en skog, på väg mot staden Zalmor. Vi alla sätter oss vettskrämda upp, alla lika svettiga. Frågan är om dom hade samma dröm som jag?

Dödens Ö. Mutant (1984). Arrangör: Magnus Arnesson / Gamers ́ Guild.

Minnet av den stora katastrofen är nu i det närmaste helt utsuddat. Men det finns fortfarande vissa saker som det ändå pratas tyst om i slutna rum, bland dem som vet. Den kanske mest skräckinjagande sagan handlar om en ödslig, vindpinad ö mitt ute i havet. Ryktena säger att den ligger mitt i en egen förbjuden zon, att ett dödligt regn alltid faller över den, och att den vaktas av hemska muterade varelser som förstärkts med de gamlas teknologi. Nu finns en chans att besöka ön och utforska dess hemligheter, och det är bråttom. Kejsaren behöver din hjälp, är du redo?

Midnattsärenden. Arrangör: Elias Fällman.

Natten lägger sig än en gång som ett täcke över staden. När de inre distriktens skyskrapor släcks ned tänds klubbarnas neonskyltar, polisfordonens blåljus, och eldar i kåkstaden där inga gatlyktor finns. För att inte tala om den virtuella världen, kollektivt hallucinerad dygnet runt genom datorskärmar, VR-glasögon och inbyggda hjärnchip. Rik eller fattig, laglydig eller ljusskygg - det finns alltid en anledning att vara vaken. Välkommen till Fortune City, cirka sex miljoner invånare. Året är 2084, klockan midnatt. Vem är du, och vart ska du? Ålder från 15 år och uppåt.

Gryningsarenan / Mutant år noll. Arrangör: Odin Wikander.

Gryningsarenan. Här kämpar mutanter, djur och robotar i olika utmaningar, för att vinna priser på tiotals patroner och titlar. Zonresenärer hör ljudet av hejarop, jublande och skrik när dom passerar sektorn. Har du vad som krävs för att besegra dina motståndare och förtjäna prispotten och den eftertraktade titeln Zonens härskare?

Flykten från Damaskus / Hjältar & Legender rollspel på bibelns tid. Arrangör: Maria och Andreas Rönnedal.

Fly! Hitta vägens folk och berätta att vi är fängslade! Ni flyr upp på hustaken och befinner er snart mitt i ett parkouräventyr, högt över Damaskus gator och torg. Ni är äventyrare och lever i en tid när romarna styr över länderna runt Medelhavet. Ni tillhör vägens folk och ni har många fiender. Ni har precis färdats den farliga vägen mellan Jerusalem och Damaskus. Det är en resa fylld av faror. Längs vägen finns stråtrövare, bergslejon, schakaler och giftiga ormar. Ni är på hemligt uppdrag för att hjälpa era utsatta vänner i Damaskus, särskilt farligt är det för Paulus. Uppdraget börjar med att ni ska hitta er kontaktman, en sadelmakare vid namn Ruben.

Åskans grav / Svärdets sång. Arrangör: Jonas Eliasson.

Jag följde hjorten djupare in i skogen, under jättelika ormbunkar och runt stinkande träsk. Jag trodde att jag hade tappat bort spåret, när jag plötsligt såg hjorten stå och stirra på mig, ett par famnar bort. Helt stilla stod den, som om den hade gett upp. Jag satte en pil mot bågsträngen, viskade en kort bön, spände och siktade och skulle precis släppa greppet, när himlen exploderade i ett bländande ljus. Jag måste ha träffats av en blixt och svimmat när jag kastades till marken, för när jag vaknade till tjöt det i mina öron och munnen var fylld av blodsmak. När jag till slut kom upp på benen och såg mig omkring var hjorten, eller det som var kvar av den, upphängd i en tall. Det var som att någonting stort bara lyft upp den, tagit sig ett bett och sedan kastat upp resterna i ett träd. Jag hörde åskan mullra långt borta, men kunde inte se ett enda moln ovanför mig"

I Zonstrykarens fotstpår / Mutant år noll. Arrangör: Robert Martin Kruse.

Yassan var död, rådet hade frågat om frivilliga och du räckte upp handen som av en impuls. Men nu när du låg i din hytt hade du börjat fundera. Om nu Yassan var borta, Arkens främsta zonstrykare och hela hans erfarna gäng, ja förutom Sixter förstås, som lyckats ta sig tillbaka för att delge den ödesdigra nyheten, så kanske det inte var SÅ SMART gjort att anmäla sig frivillig. Det är i det fallande lövens årstid, krubb måste bunkras inför den kalla vita. Yassan Arkens framgångsrikaste zonstrykare har tydligen hittat ett stort orört krubbställe och har begett sig tillbaks dit för att säkerställa området, men när sedan en av de som begav sig av med honom kommer tillbaka helt söndertrasad beslutar Rådet att en grupp måste ta sig till platsen för att se vad som hänt och kan räddas. Från 12 år och uppåt.

The Darkness beneath the Hill Call of Cthulhu Call of Cthulhu mysterium. Arrangör: Alfred Florhed.

Lev dig in i en värld av förhistoriska Gudar och monster som lever under ytan i våran värld, en värld där uråldriga artefakter och helgedomar väntar på att bli funna av nyfikna ögon, men var försiktiga! Så ni inte själva blir korrumperade av deras magi. Vem vet, ni kanske få chansen att möta Cthulhu själv! I Call of Cthulhu tar du rollen som en investigator i 20talets USA och England, där får du uppdrag som till exempel att utreda ett mystiskt försvinnande, mord eller andra underliga händelser, världen är inte som det ser ut, kulter och deformerade monster gömmer sig runt varje hörn. Till skillnad från andra rollspel så handlar Call of Cthulhu mycket om att lösa mysterium och att överleva, utforska världen och ha ett öga för detaljer. Kom och visa er inre detektiv i en värld av monster och Gudar! Ålder från 15 år och uppåt.